torsdag 15 april 2010

Mikkeller - Jackie Brown

Nu blir det första recensionen på riktigt länge. Hoppas jag fortfarande har smaksinnena kvar och fortfarande kan skriva någorlunda. :P

Mikkellers Jackie Brown blir det i alla fall, en amerikansk brown ale på 6%.

Ölen håller en mörkare brun färg med ett ljust brunt och trevligt skum. Skummet håller sig också riktigt länge och lägger ett tjockt lager på ölet.

Doften håller både malt och humle, men humlen tar över. Det känns att det är Centennial och Amarillo som är humlesorterna, och då speciellt Amarillo med den klara skogiga och fruktiga doft den har. Det finns även dofter av sötlakrits, mörk choklad och rostad kaffe.

Ölen har även den malt mot humlesmaker, men återigen tycker jag det är humlen som tar över med Amarillons klara smak. Kaffe känns klart och tydligt, mörk choklad och den är även lite nötig. Den rostade kaffetonen gör att eftersmaken blir lite småtorr och mest besk. Munkänslan är låg/medel med en kolsyra som är lugn och mjuk.

Jag må säga att det är ett trevligt öl, med god doft och stor smak, till en början. Jag gillade smaken mycket då den till en början, trots sitt stora smakspektrum, var balanserad och god. Jag märkte dock att ölen efter ett tag tappade den stora smaken och det blev den rostade kaffetonen och beskan som mest fanns kvar. Hade smaken varit mer ihållande hade detta varit ett ypperligt öl.

7,8/10 Ölet finns på systembolaget och priset ligger på 34.90kr för en flaska på 500ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar