fredag 6 november 2009

Ännu en från brewdog


Den förra ölen, 77 lager, är som sagt från brewdog vilken även denna ölen är, Zeitgeist. Denna ölen är även en lager, fast denna gången en mörk lager. Och mörka lager är ju något jag inte heller har fastnat för direkt. Visst att de är goda, men ingen som jag druckit hittills har kunnat höja till skyarna. Får se hur denna håller sig.

Det är en mörkt brun/svart färg på ölet. Ett litet skum, aningen brunaktig, lägger sig på direkten utan att lämna några rester.

Doften är maltig, aningen rostad, med lite humle bakom. Mörkt bröd, lite kaffe, mörk choklad och lite plommon- och russindoft.

Smaken är till en början väldigt neutral, lite mycket kolsyra, den känns inte så mycket. Det tog ett tag för den att "komma igång", men sen så var det riktigt bra med smak. Ölen är kaffebesk med lite plommon- och russinsmak. Kroppen är ganska svag, skulle varit trevligare med lite fylligare.
Eftersmaken är mest kaffebesk men det dyker även upp mörk choklad, och det slutar lite småsött.

Brewdog som sagt, men mörk lager. Men precis som 77 lager är denna en helt okej öl. God smak och allt det, men inget som höjer den till skyarna. Det var även inget positivt att det tog sådan lång tid för smaken är komma igång, men den gjorde det ganska bra sen när den väl gjorde det.
Betyget för Zeitgeist blir följande; 7,5/10

Zeitgeist finns att köpa på systembolaget i 330ml flaskor för 14,90kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar